Carlsens Food A/S

Kastebovej 9

DK - 5683 Haarby

©2019 af Carlsens Food

Nederst på forsiden

“Carlsens Food er en virksomhed med stolte traditioner siden 1930. Hos os er kvaliteten altafgørende! 

Vi støtter de danske landmænd og aftager alt det peberrod produceret fra dansk jord, der er til rådighed.

Hvis muligt aftog vi gerne mere".

Peberrod (sortiment)

Download produktbilleder her:
Download produktbillede her:

Kapers (sortiment)

rodbedetatar-med-peberrodscreme_2002_edi
Caprese salat

Caprese salat med kapers

aspargessalat_edited.jpg

Ingredienser til 4 personer

  • 400 g cherrytomater (gerne i forskellige farver)

  • 250 g frisk mozzarella

  • Frisk basilikum

  • 2-3 tsk kapers (nonpareille)

  • Sorte oliven

  • Ekstra jomfru olivenolie

Sådan gør du

Skyl og halver tomaterne. Halver de sorte oliven og fjern stenene.

Vend tomater og oliven med lidt olivenolie og kapers.

Bræk mozzarella i nogle mindre grove stykker og bland sammen med tomaterne.

Fordel friske basilikumblade løst på toppen, og afslut med stænk af olivenolie.

 

Server evt. med brød til - god appetit!  

Sprød grøn salat med kapers

Ingredienser til 4 personer

  • 200 g hjertesalat - delt i enkeltblade

  • 100 g radicchio salat - delt i enkeltblade

  • 3 forårsløg

  • 10 radiser

  • 100 g langtidsbagte tomater (semidried)

  • 2 spsk kapers (nonpareille)

Sådan gør du

Skyl salaten, tør grundigt (gerne i en salatslynge), og riv salaten i nogle grove stykker. Skyl radiser og forårsløg og skær begge dele i 2-3 mm tykke skiver. Læg salat, radiser og forårsløg i et fad sammen med de langtidsbagte tomater.

Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten lige inden servering, og vend rundt. Drys til sidst med kapers.

 

God appetit!  

Til dressingen:​

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 spsk olivenolie

  • Salt & peber

Tempura grøntsager med kapers og chilimayo

Ingredienser til 4 personer

  • 400 g grøntsager i mundrette stykker

      fx broccoli, asparges peberfrugt, 

      zucchini etc. 

  • 1 liter vegetabilsk olie til stegning

  • 1 citron

  • 2 spsk kapers (nonpareille) 

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne til dejen sammen. Skyl og skær alle grøntsagerne i mundrette stykker. Tør dem godt i et viskestykke. Varm olien op i en gryde. Kom lidt af grøntsagerne i dejen og derefter op i olien. Kom ikke for mange i af gangen. Steg grøntsagerne til de er gyldne og sprøde. Tag dem op af olien og læg dem køkkenrulle. Anret 

 

Server med en god chilimayo som dyppelse - God appetit!  

 

 

Dejen:​

  • 2 dl hvedemel

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 dl kold danskvand

  • 1 tsk salt

  • Evt. krydderier som fx chili, paprika, masasla etc. 

Salat med rødbede, parmesan & peberrod

Dressing:

  • 1 dl appelsinsaft

  • 2 spsk balsamicoeddike

  • 2 spsk olivenolie

  • Salt & peber

Ingredienser til 4 personer

  • 400 g rødbeder 

  • 100 g rucula (eller andre salatblade)

  • 50 g parmesan

  • Høvlet peberrod

  • 25 g valnødder

Sådan gør du

Skyl rødbederne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min. til de er møre. Pil herefter skindet af. Skyl rødbederne i koldt vand og skær dem i mundrette stykker. Rør alle ingredienser til dressingen sammen - smag til med salt og peber. Vend rødbederne i dressingen og lad dem trække minimum 1 time. Skyl rucolaen og tør godt (gerne i en salatslynge). Rist valnødderne på en tør pande til de er gyldne. Hak bagefter valnødderne groft. Bland de marinerede rødbeder med rucola og drys med parmesan, valnødder samt høvlet peberrod efter smag.

 

Server evt. med brød - god appetit!  

Pizza med friske tomater, mozzarella & kapers 

Ingredienser til 2 stk. pizza

  • 1 dåse hakkede tomater 

  • 1 mellemstort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk olivenolie 

  • 1 tsk af hhv. salt, tørret basilikum og oregano

  • 1 tsk rørsukker

  • 2 spsk kapers (nonpareille)

  • 2-3 store friske tomater

  • 250 g frisk mozzarella   

Sådan gør du

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Tilføj først 2 dl mel, olivenolie og salt. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Ælt til dejen er smidig (tilsæt kun mel til dejen er smidig). Lad dejen hæve i 45-60 minutter på køkkenbordet. Hvis du har tid, kan du med fordel lade dejen hæve i længere tid på køl.

Imens dejen hæver kan du foreberede tomatsaucen. Hak løg og hvidløg groft, og steg i olivenolie. Når løgene er blevet blanke, tilføjes hakkede tomater, salt, basilikum, oregano og sukker, og bringes i kog i ca. 5 min. Blend bagefter saucen, og sæt låg på og stil til side. Skær de friske tomater ud i både, og skær mozzarellaosten i skiver. 

  

Varm ovnen op til 250 grader med bagepladerne i ovnen, så de bliver helt varme. Derefter deles dejen i to og formes til to runde pizzaer på bordet.

Kom pizzaformene på de varme bageplader med bagepapir, og fordel først tomatsaucen og dernæst mozzarellaosten. Fordel tomatbådene, og drys til sidst med kapers. Bag pizzaerne i ca. 10 min., eller til bunden er sprød og osten er smeltet.       

 

Server straks og evt. med en grøn salat til - god appetit!  

Pizzadej:

  • 25 g gær

  • 2,5 dl lunkent vand (ikke varmt)

  • 3 spsk olivenolie

  • 600 g hvedemel

  • 1 tsk salt

Røget laksesalat med peberrod på rugbrød

Ingredienser til 2-4 personer

  • 125 g røget laks 

  • 4 spsk creme fraiche

  • Saften fra en kvart citron

  • 1 lille rødløg

  • 1 bundt dild

  • Revet peberrod

  • Salt & peber

  • 300 g rugbrød 

Sådan gør du

Skær laksen i små stykker. Hak rødløg og dild fint (husk at gemme lidt dild til pynt), og rør derefter alle ingredienserne sammen. Husk at tage peberrod i lidt ad gangen, og smag til løbende, så du får en styrke der er tilpas. 

Skær rugbrødet ud i mundrette stykker i den ønskede form (fx runde), og rist herefter rugbrødet til det er sprødt.

Fordel laksesalaten på rugbrødet og pynt med dild på toppen.  

 

God appetit!  

Rösti med bagt rødbede & peberrodscreme

Rösti:

  • 2 store bagekartofler

  • 2 forårsløg

  • 6 spsk hvedemel el. rasp (evt. 50/50)

  • 50 g revet parmesan

  • Olie til smøring af form

  • Salt & peber

Ingredienser til ca. 12 stk.

  • 400 g rødbeder 

  • 1 dl creme fraiche

  • 1-2 tsk revet peberrod

  • 1 tsk citronskal (økologisk)

  • Sukker, salt & peber

  • 2 spsk olivenolie

  • Dild til pynt

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader. Skyl og skræl rødbeder, og skær dem i små tern. Kom dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i 30 min., eller til de er møre.  

Rösti: Skyl forårsløg og kartofler (skræl evt. kartoflerne), og riv begge dele groft på rivejernet. Tilføj mel/rasp, parmesan, salt og peber, og rør godt sammen. Smør muffinformen med olie, og dæk bund og sider med blandingen, så det danner små "skåle". Bag dem i ca. 15 min. eller til de er møre og gyldne.

Bland creme fraiche, 1 tsk revet peberrod og citronskal. Smag til med ekstra peberrod, sukker, salt og peber. 

Kom en skefuld peberrodscreme i hver röstiskål, og fordel de bagte rødbedetern ovenpå, og pynt til sidst med dild.    

 

God appetit!  

Østers med frisk peberrod

Ingredienser til 14-20 østers

  • Østers 

  • 3 tsk revet peberrod

  • 1 tsk eddike - fx æblecidereddike

  • 1 tsk sennep

  • 3 spsk creme fraiche

  • 1 citron

Sådan gør du

Kom peberrod, eddike, sennep og creme fraiche i en skål, og bland det godt sammen. Skær citronen i små både.

Åbn østersene umiddelbart lige inden de skal spises. Det er en god ide at dufte til hver enkel østers - de skal enten dufte af frisk hav eller neutralt. Forsøg desuden at bevare så meget af væsken i hver østers som muligt - det giver en dejlig frisk fornemmelse når man spiser dem. 

Anret de åbne østers, peberrodssauce og citronbåde på et fad med knust is.  

Server gerne med et dejlig koldt glas champagne til - god appetit!  

Vidste du at...

peberrod er rig på C-vitamin? 

Ja, faktisk 3 gange så meget som i citroner. Derudover indeholder peberrod også A- og B-vitamin og mineralerne kalium, jern og zink.

Yes, actually 3 times as much

as in lemons. In addition, horseradish also contains vitamin A and B and the minerals potassium, iron and zinc.

that horseradish is

rich in vitamin C?

Did you know...

Vidste du at...

peberrod også er blevet omtalt som ”Nordens chili” og ”Nordens wasabi”?

Peberrod er

lige sagen!

Kært barn har mange navne. Men det er nu ikke helt tilfældige

kaldenavne. Peberrod er så stærk, at den får tårerne frem, når man

forarbejder den. Smagsmæssigt minder peberrod rigtig meget

om "den japanske peberrod" - bedre kendt som wasabi.

Ja en sjov fakta er, at 80 % af al wasabi i USA faktisk har peberrod

som hovedingrediens. Udover peberrod er der ofte også tilsat sennep, 

grøn farve og en smule wasabi el. wasabipulver.    

Vidste du at...

peberrod også er blevet omtalt som ”Nordens chili” og ”Nordens wasabi”?

Kært barn har mange navne. Men det er nu ikke helt tilfældige kaldenavne. Peberrod er så stærk, at den får tårerne frem, når man forarbejder den. Smagsmæssigt minder peberrod rigtig meget om "den japanske peberrod" - bedre kendt som wasabi.

 

Ja en sjov fakta er, at 80 % af al wasabi i USA faktiskpeberrod som hovedingrediens. Udover peberrod er der ofte også tilsat sennep, grøn farve og en smule wasabi el. wasabipulver.    

peberrod også er omtalt som

”Nordens chili” og ”Nordens wasabi”?

Vidste du at...

Kært barn har mange navne. Men det er nu ikke helt

tilfældige kaldenavne. Peberrod er så stærk, at den får tårerne frem, når man forarbejder den. Smagsmæssigt minder peberrod rigtig meget om "den japanske peberrod" - bedre kendt som wasabi.

Ja, en sjov fakta er, at 80 % af al wasabi i USA faktisk har peberrod som hovedingrediens. Udover peberrod er der ofte også tilsat sennep, grøn farve og en smule wasabi eller wasabipulver. 

Vidste du at...

peberrod er konserverende?

Eksempelvis er det ved syltning af rødbeder et gammelt husmoder fif at lægge et stykke peberrod med ned i glasset.

Smart ikk'? 

"Hos os er kvaliteten altafgørende! Vi støtter de

danske landmænd og aftager alt det peberrod produceret

fra dansk jord, der er til rådighed. Hvis muligt aftog vi gerne mere".

...en virksomhed med stolte traditioner siden 1930.

...en virksomhed med stolte traditioner siden 1930.

"Hos os er kvaliteten altafgørende! Vi støtter de

danske landmænd og aftager alt det peberrod produceret

fra dansk jord, der er til rådighed. Hvis muligt aftog vi gerne mere".

Vidste du at...

peberrod kan dyrkes hele året rundt i Danmark?

Vi støtter de danske landmænd og aftager alt det peberrod produceret fra dansk jord, der er til rådighed.

Peberroden på billedet er netop taget op af jorden denne uge.

Er den ikke bare flot? 

God weekend fra           

Yes!

Så er vores første økologiske produkt på vej ud i butikkerne.

Du kan finde

 Carlsen's Økologiske Kapers 

i COOP's butikker allerede fra denne uge!

Vidste du at...

kapers smager helt forrygende på en pizza?

Hvis du endnu ikke har prøvet det, er opfordringen hermed givet videre. Prøv enten opskriften på vores hjemmeside, eller kom kapers på din egen personlige favoritpizza! 

Husk at du kan købe vores kapers både som økologiske og konventionelle.

 

God fornøjelse og god appetit!  

Hvornår har du sidst fået en god klassisk pariserbøf?

Det er en ret med masser af smag bl.a. i form af kapers og peberrod. 

 

Den er nem og billig at lave, og den kan både gå som frokost eller aftensmad.

 

Det er en klassiker, og den smager fantastisk!

Billede fra kunde, Frederikke Horn

Vidste du at...

de mindste kapers (nonpareille) anses for at være de fineste?

Kapers plukkes ved håndkraft netop i disse måneder (maj, juni og juli) ved den helt rigtige modenhed. De skal gerne plukkes hver dag, fordi knopperne udvikler sig hurtigt.

Derefter sorteres de i størrelse.

Peberrodsdip

Ingredienser til 1 portion

  • 30 g fint revet peberrod

  • 200 g græsk yoghurt 10 %  

  • 200 g creme fraiche 18 %

  • Salt og peber 

Sådan gør du

Bland græsk yoghurt og creme fraiche. Konsistensen kan styres ved at tilsætte mere eller mindre af hhv. græsk yoghurt og creme fraise. Bruger du mere græsk yoghurt, vil du opnå en tykkere konsistens. Bruger du derimod mere creme fraiche, vil du opnå en mere flydende konsistens.

Tilsæt den fint revet peberrod lidt ad gangen og smag til løbende. Jo mere du kommer i des stærkere bliver den. Tilsæt til sidst salt og peber og smag til.

 

Server med dine favoritchips.

 

God appetit!  

Har du smagt

PEBERRODSDIP?

Opskriften er nemmere end nem, og det smager skønt! 

Du tilpasser selv styrken ved at tilsætte

mere eller mindre fint revet peberrod

Måske opskriften skal prøves i weekenden?

 

Find opskriften på www.carlsensfood.dk

Pariserbøf

Ingredienser til 2 stk.

  • 400 g hakket oksekød  

  • 1 æg

  • 1 spsk kapers, finthakket

  • 2 skiver godt brød

  • 1 spsk olie

  • 1 spsk smør

  • Salt & peber

Sådan gør du

Rør oksekødet med æg, finthakkede kapers, salt og peber. 

Del kødet i to, og form det til flade bøffer. Læg bøfferne oven på de to skiver brød, og klem godt sammen.

Varm olien op på panden og smelt smør til det er bruset af, steg bøfferne med kødsiden ned af indtil de er færdige på den side. Steg dem færdige på brødsiden, til brødet er gyldent og sprødt.

Anret på to tallerkener med hhv. rå æggeblomme, rødløg, rødbeder, kapers, peberrod og karse.  

 

God appetit!  

 

Tilbehør: 

  • 2 rå æggeblommer

  • 1 rødløg, finthakket

  • 4 spsk rødbeder, skåret i mindre stykker

  • 2 - 4 spsk kapers

  • 2 - 4 spsk høvlet peberrod

  • 2 spsk karse

Mangler du inspiration til en nem og

let salat til sommerens grillmad?

 

Hvad med denne Caprese salat med kapers? 

 

Find opskriften på www.carlsensfood.dk

 

Kapers kan bruges til mange retter som smagsgiver. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Har du prøvet

Tempura grøntsager med kapers og chilimayo

Vidste du at...

garnituren på toppen af en

wienerschnitzel kaldes en "dreng"?

Den består af en citronskive med kapers,  ansjoser og masser af høvlet peberrod! 

God mandag!

Vidste du at...

du kan købe hele stykker med peberrod i supermarkederne, og at vi på nuværende tidspunkt leverer danske stykker peberrod?

Bare kig efter det røde flag! 

Sådan ser vores pakker ud med hele stykker peberrod. De skal blot skylles og skrælles - så er du klar til selv at rive den friske peberrod. Velbekomme!

Velbekommen!

Nyt design til vores Fint Revet Peberrod

Bare rolig, det er den samme

velsmagende og danske peberrod! 

Nu er der blot kommet et       på posen.

Nyt design